fläskfilé på annorlunda vis

Det blir mycket fläskkött hemma hos oss. Gärna en rejäl bit kött stekt i mycket smör. Enkelt och bra. Jag börjar dock bli lite less på det, så idag tog jag och grävde fram ett gammalt recept som jag har fått av en kompis mamma. Efter lite ändringar så blev det faktiskt ett godkänt LCHF-recept. Hoppas ni ska tycka om det!

Annorlunda fläskfilégratäng (2-4 portioner)

500 g fläskfilé
Salt
Peppar
Smör till stekning


2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk dijonsenap
1 tärning grönsaksbuljong
½ tsk torkad dragon
1 dl valfri ost för gratinering (gärna parmesan)

Skiva en fläskfile och bryn i smör. Salta och peppra efter smak. Lägg sedan fläskfiléskivorna i en ugnssäker form.
Vispa ur pannan med vatten. Rör sedan ner grädde, dijonsenap och en smulad grönsaksbuljongtärning. Koka upp och krydda med dragon. Häll såsen över fläskfiléskivorna och strö över osten. Låt formen stå i ugnen på 175 grader tills osten har smält och gratängen fått färg.

Ät gärna med valfria grönsaker.

I orginalreceptet ska gratängen ätas till pasta. Utan pastan känns gratängen lite rinnig. För er som vill ha den tjockare, prova er fram med olika ingredienser. Själv hade jag tänkt prova att tillsätta en eller två äggulor i såsen nästa gång. Det borde göra susen.

/K


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0